Olen suorittanut eläintenhoitajan ammattitutkinnon / eläinten trimmaamisen osaamisalalta. Teen trimmaukset kaiken karvaisille koirille; nypinnät, ajelut ja leikkaukset sekä myös pesut ja pohjavillanpoistoharjaukset.


Trimmaamo sijaitsee Kouvolan Sarkolassa.

Sanan "trimmaus" alle mahtuu monennäköistä toimintoa. Periaatteessa mitä vain koiraa, jolla karvoja ylipäänsä on, voidaan trimmata. Myös lyhytkarvaisia koiria käsitellään näyttelyihin mentäessä, saksilla ja trimmauskoneella ajaen.

Karkeakarvaisilta nypitään kuolleet karvat pois sopivin väliajoin. Karkean turkin on tarkoitus olla säänkestävä ja koiraa suojaava ja tämä ominaisuus pysyy vain jos koiran turkista pidetään säännöllisesti huolta. Jos karkeakarvaisen koiran turkki kasvaa "ylipitkäksi", siis koko turkki kasvaa koko pituuteensa ja ehtii jo "kuolla", ei turkille enää voi muuta tehdä kuin nyppiä se ns. pohjavilloille, jotta uusi karva pääsee kasvamaan. Noin kaksi kuukautta on sopiva trimmausväli karkeakarvaiselle turkille.

Moni haluaa pitää pitkäkarvaisen koiransa turkin käytännön syistä lyhyenä. Silloin turkki ajetaan trimmauskoneella tai leikataan saksilla sopivin väliajoin. Sopiva trimmausväli silloin on noin 1kk - 2kk- max. 3kk.

Kaksikerroksisen ja paksun turkin omaavat koirat voivat hyötyä pesun yhteydessä  tehtävästä pohjavillaharjauksesta. Tällä saadaan turkkia hyvin kevennettyä föönin kanssa harjaten. Kaksikerroksinen turkki suojaa kuitenkin koiraa sekä auringolta että hyönteisiltä, joten kannattaa aina miettiä olisiko pohjavillaharjaus parempi vaihtoehto kuin turkin alasajo. Alasajettu turkki kun ei kaikissa tapauksissa kasva täysin samanlaisena takaisin, mikäli se on vielä toiveissa.

Pientä siistimistä on esimerkiksi tassukarvojen lyhentäminen, "hapsukarvojen" siistiminen, korvakarvojen ja takapään karvojen lyhentäminen, jotka helpottavat arkipäivän elämää vähentämällä koiran sisään tuomaa kuraa ja helpottamalla koiran siistinä pitämistä.

Trimmauksesta veloitetaan perustuen käytettävään aikaan. Käytettävään aikaan taas vaikuttaa koiran rotu, koiran käytös, haluttu trimmaustyyli ja koiran turkin laatu ja sen kunto. Kampaa turkki huolellisesti läpi ennen trimmaukseen tuloa ja varmista ettei koirassa ole takkuja.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Loitsun-trimmauspalvelu

Peltomiehentie 6, 45120 Kouvola

044 9831 951

loitsuntrimmaus@gmail.com

Luo kotisivut ilmaiseksi!